Hoe vaak eet jij vis?
Beste is om iedere week 3 tot 4x vis te eten, dit kan bij de lunch of diner gegeten worden.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2x 120 gram zalm met huid
- 150 gram zeekraal
- 1 koolrabi
- 1 struikje raapsteeltjes
- 1 grote rode ui
- 1 teentje knoflook
- Arrowroot of Kuzu = bindmiddel voor bij de koolrabi en de raapsteeltjes
- Ui fruiten in kokosolie
- Dille, tijm, bieslook, oregano
- Roomboter
- Schepje Morga bouillon
- Peper en zeezout
Zo maak je het klaar:
Verwarm de oven (hete lucht) voor op 160 graden. Spoel de zalm goed af met koud water, dep dan droog met keukenpapier. Zet ondertussen de ovenschaal met klontje roomboter in de oven, zodat de roomboter kan smelten. Wanneer het gesmolten is leg je de vis in de schaal, beetje peper en zout over de vis en doe deze voor ongeveer 15-20 minuten in de oven. Voeg de laatste 5 minuten 75 gram zeekraal in de ovenschaal en roer dit even door de roomboter en laat het nog even warmen in de oven.
Schil de koolrabi, snij deze in blokjes en kook het in de bouillon (1 schep morga bouillon en laagje water). Ik kook het in de bouillon zo hoef je het kookvocht niet weg te gooien. Is de koolrabi gaar, dan giet je het af in een beker. Heerlijke bouillon om op te drinken en te gebruiken als aanmaak voor je saus bij de koolrabi. Los 1 grote tl arrowroot of 1 schepje/paar brokjes kuzu in koud water op en doe dit als bindmiddel bij het overgebleven vocht van de koolrabi. Roer de kuzu of de arrowroot er meteen goed door en warm het op een laag vuurtje nog even kleine minuutje op. Snij de ui en fruit deze in een beetje kokosolie. Was de raapsteeltjes en de zeekraal. Snij de raapsteeltjes, het teentje knoflook en voeg deze samen met de 75 gram zeekraal toe aan de ui en roerbak het geheel nog even 5 minuten. Voeg er naar smaak peper en zeezout aan toe en gebruik kuzu of arrowroot om het water te binden.
Schep alles op en doe nog wat dille, tijm, bieslook en oregano over de vis en over de groenten.
Geniet van je heerlijke gezonde maaltijd!
Geef een reactie
Je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.