Worteltjes met aardappel en rode poon uit de oven

Ingrediënten 2 personen:

  • 1 Bos biologische bospeen
  • 4 Kruimige aardappels, in de herstelfase vervang je deze door bataat (zoete aardappel), knolselderij of een andere groente naar keuze.
  • 2 Rode poon
  • Kruiden
  • Roomboter

Bereiding:

  • Verwarm de over voor op 160 graden.
  • Was, spoel de vis goed af met koud water, dep het droog met keukenpapier.
  • Zet de ovenschaal met klontje roomboter in de oven en wanneer de boter gesmolten is leg je de schone vis in de schaal.
  • Bak de vis in ongeveer 15 à 20 minuten gaar, check altijd even of deze goed gaar is voordat je het serveerd.
  • Rasp de bospeen schoon en stoom ze in de stoompan. Indien je deze niet hebt kook je ze water.
  • Schil en kook de aardappels of de andere groenten.
  • Schep alles op en strooi nog wat kruiden, bijvoorbeeld dille of bieslook, tijm over de worteltjes en de aardappels.

Geniet van je heerlijke gezonde maaltijd!

Bianca Buijs

Heb je mijn hulp nodig? Maak dan een afspraak.
Vul het contactformulier in of bel: 06-18947255

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and Terms of Service apply.