Ingrediënten 2 personen:

  • 1 Bos biologische bospeen
  • 4 Kruimige aardappels, in de herstelfase vervang je deze door bataat (zoete aardappel), knolselderij of een andere groente naar keuze.
  • 2 Rode poon
  • Kruiden
  • Roomboter

Bereiding:

  • Verwarm de over voor op 160 graden.
  • Was, spoel de vis goed af met koud water, dep het droog met keukenpapier.
  • Zet de ovenschaal met klontje roomboter in de oven en wanneer de boter gesmolten is leg je de schone vis in de schaal.
  • Bak de vis in ongeveer 15 à 20 minuten gaar, check altijd even of deze goed gaar is voordat je het serveerd.
  • Rasp de bospeen schoon en stoom ze in de stoompan. Indien je deze niet hebt kook je ze water.
  • Schil en kook de aardappels of de andere groenten.
  • Schep alles op en strooi nog wat kruiden, bijvoorbeeld dille of bieslook, tijm over de worteltjes en de aardappels.

Geniet van je heerlijke gezonde maaltijd!