Worteltjes met aardappel en rode poon uit de oven
Ingrediënten 2 personen:
- 1 Bos biologische bospeen
- 4 Kruimige aardappels, in de herstelfase vervang je deze door bataat (zoete aardappel), knolselderij of een andere groente naar keuze.
- 2 Rode poon
- Kruiden
- Roomboter
Bereiding:
- Verwarm de over voor op 160 graden.
- Was, spoel de vis goed af met koud water, dep het droog met keukenpapier.
- Zet de ovenschaal met klontje roomboter in de oven en wanneer de boter gesmolten is leg je de schone vis in de schaal.
- Bak de vis in ongeveer 15 à 20 minuten gaar, check altijd even of deze goed gaar is voordat je het serveerd.
- Rasp de bospeen schoon en stoom ze in de stoompan. Indien je deze niet hebt kook je ze water.
- Schil en kook de aardappels of de andere groenten.
- Schep alles op en strooi nog wat kruiden, bijvoorbeeld dille of bieslook, tijm over de worteltjes en de aardappels.
Geniet van je heerlijke gezonde maaltijd!