Wanneer je van warme ontbijtjes houdt dan is dit een heerlijk ontbijtje voor je. Door de Kasha is het niet geheel triggervrij.
Tijdens de herstelfase kun je dit vervangen door:
- extra kokosvezel en psylliumvezel
- of 2 el chiazaad
17 Ingrediënten:
- Kokosmelk Terrasana dit is de beste kokosmelk die er is. Geen toevoegingen en heel smaakvol. Ik koop de 400 ml blikjes. Gebruik een gedeelte en vries de rest in. Zoku Jumbo ijsblokjes. Ik heb voor dit ontbijt 1 groot ijsblokje gebruikt.
- 200 ml Amandelmelk zonder suiker.
- 2 el Kasha. Eerst goed spoelen.
- 1 el kokosvezel Aman Prana, wanneer je de Kasha niet gebruikt kun je 2 el kokosvezel toevoegen.
- 1 dl psylliumvezel Mattisson, wanneer je de Kasha niet gebruikt kun je 1 el psylliumvezel toevoegen.
- stuk venkel
- kokosrasp
- amandelen
- pompoenpitten
- sesamzaad
- cashewnoten
- hennepzaad
- 1 tl ceylon kaneel
- 1/2 tl anijszaad
- 1/2 tl venkelzaad
- 1 el hazelnootolie Guenard
- snuf zeezout
Zo maak je het klaar:
- Zet de kokosmelk met de amandelmelk op het vuur.
- Spoel de Kasha grondig in een pannetje en voeg dit aan de kokos-amandelmelk toe.
- Snijdt de venkel in blokjes en voeg dit samen met een snuf zeezout, venkel- en anijszaad aan de melk toe.
- Laat het geheel op een laag pitje eerst koken. Wanneer het heeft gekookt doe je een warmhoudplaatje op het vuur en laat je het nog ongeveer 12 minuten sudderen.
- Rooster de noten, pitten en zaden (die ik heb gebruikt of naar eigen keuze) in een koekenpannetje. Wanneer je sesamzaad gebruikt, voeg dit als laatste erbij om te roosteren. Hennepzaad rooster je niet.
- Schep het op en garneer met de noten, pitten, zaden, kaneel, kokosrasp en de hazelnootolie.
Geniet van je heerlijke gezonde maaltijd!
Geef een reactie
Je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.