Warm ontbijt met peer, groenten en noten is een heerlijk ontbijtje zeker in de herfst en wintermaanden.
Ingrediënten:
- Venkel
- Pastinaak
- Winterwortel
- Peer
- Noten pitten zaden
- Ghee kokos Royal Green
- Gekookt ei
- Bindmiddel voor het water van de groenten: Kuzu of arrowroot
- Herbamare kruidenzout van A. Vogel
Zo maak je dit heerlijk warme groenten peer ontbijtje klaar.
- Snij de groenten klein, doe ze in een steelpannetje in beetje water en laat ze zachtjes koken tot ze beetje zacht zijn. Wanneer je de groenten even kort kookt dan zijn ze makkelijker verteerbaar voor je maag en darmen. Wel zo fijn bij een spijsvertering die nog niet optimaal werkt.
- Los wat arrowroot of kuzu op in beetje koud water en voeg dit toe aan het vocht van de groenten. Je krijgt nu een heerlijke groentenpap. Schil de peer en snij deze in stukjes en voeg het toe aan de warme groenten. Laat de peer even kort meewarmen op een laag vuur.
- Kook ondertussen een eitje. Wist je dat een zacht eitje makkelijker verteerbaar is voor je maag.
- Doe de groentenpap in een kom voeg 1 dl Ghee kokos, noten pitten en zaden naar keuze eraan toe voor de goede vetten.
- Beetje himalayzout erover en smullen maar!
Geniet van je heerlijke gezonde maaltijd!