De hoeveelheden zijn richtlijnen, varieer en experimenteer. Ik ben niet zo heel nauwkeurig met de grammen ;-). Door te experimenteren krijg je de lekkerste crackers. Je kunt bijvoorbeeld (gedroogde) kruiden als rozemarijn, oregano, bieslook toevoegen. Of hak wat noten fijn en vervang een ingrediënt hiervoor.
Ingrediënten voor 1 bakplaat:
- 75g pompoenpitten
- 75g zonnebloempitten
- 35g gebroken lijnzaad
- 35g sesamzaad
- 50g amandelmeel
- 2 eieren
- 2 el kokosolie
- 2 el kastanjemeel *
- scheut kokosmelk van terrasana, dit is een goede kokosmelk.
- 1 tl gemalen zeezout
- chiazaad
- hennepzaad
Zo maak je het klaar:
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Meng alle ingrediënten tot je een plakkerig mengsel hebt.
- Leg het bakpapier op de bakplaat.
- Verdeel het deeg over het bakpapier zorg ervoor dat er geen gaten in het beslag zitten. Leg een nieuw bakpapier op het mengsel en rol met een deegroller of fles het deeg plat tot een dikte van niet meer dan een halve centimeter.
- Verwijder het bovenste vel bakpapier.
- Snijd vooraf de crackers al in het deeg, je hoeft alleen met mes deeg door te snijden.
- Doe de bakplaat in de oven en laat de crackers ongeveer 30-35 minuten bakken.
* Kastanjemeel is lekker in zoete en hartige bakrecepten. Het geeft een extra luchtige structuur in verhouding tot andere meelsoorten van noten en het is minder zwaar voor je vertering. Te koop bij Pit en Pit.
Tips voor triggervrij beleg op je triggervrije cracker:
- Roomboter is lekker om als basis te gebruiken.
- Gemengde notenpasta: Ekoplaza
- Tahinpasta met zeezout; Ekoplaza
- Amandelpasta: Ekoplaza
- Gebakken ei of gekookt ei, boerenomelet (groenten omelet)
- Warme groenten, maak van overgebleven groenten een tapenade
- Avocado met hennepzaad en beetje zeezout
- Banaan op de notenpasta
- Tonijn in olijfolie of in water: Ekoplaza
- Sardientjes: Ekoplaza
- Verse haring
- Gerookte makreel
- Gerookte zalm
- Hollandse garnalen
- Kalkoen of kipfilet
- Verse zeewier tapenade: Ekoplaza
- Zeewier tartaar Marinoe
- Geitenkaas na herstelfase met mate.
Geniet van je heerlijk belegde triggervrije cracker!
Geef een reactie
Je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.