Ingrediënten:
- 125 gram lijnzaad
- 20 gram kokosmeel, indien je alleen kokosmeel in huis hebt en geen psylliumvezels kun je ook 30 gram kokosmeel gebruiken en de psylliumvezels weglaten.
- 15 gram psyliumvezel
- 2 eieren
- ¼ tl zeezout
- 50 gram kokosolie
- Scheutje kokend water uit de waterkoker, kijk zelf hoeveel je nodig hebt. Het moet wel een mooie smeuïge deegbal worden.
- OPTIE: Eventueel 1 tl wijsteenbakpoeder aan het deeg toevoegen zodat er kleine belletjes in de crackers ontstaan en ze bros worden.
- OPTIE voor hartige crackers voeg er Italiaanse kruiden aan toe van Natural Temptation - Kruidenmix Festa Italiana
Zo maak je de crackers klaar:
Bereidingstijd 15 minuten
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar in de keukenmachine of als je die niet hebt doe je alle ingrediënten bij elkaar in een kom en roer het met een lepel goed door elkaar totdat er een mooie smeuïge deegbal ontstaat.
- Leg het bakpapier op de bakplaat en verdeel het deeg over het bakpapier. Leg ander bakpapier op het mengsel en rol met deegroller (of glas, fles) het deeg plat tot een dikte van niet meer dan een halve centimeter. Ik vind de crackers het lekkerste als ze lekker dun en knapperig zijn.
- Verwijder het bovenste vel bakpapier. Snij met een mes deeg in stukken en zet de bakplaat in de oven.
- Je kan voor je ze in de oven zet nog wat sesamzaad erop strooien.
- Bak de crackers in ongeveer 15-20 minuten bruin en knapperig.
Soorten beleg voor op je triggervrije cracker:
- Roomboter is lekker om als basis te gebruiken.
- Gemengde notenpasta: Ekoplaza
- Tahinpasta met zeezout; Ekoplaza
- Amandelpasta: Ekoplaza
- Gebakken ei of gekookt ei, boerenomelet (groenten omelet)
- Warme groenten, maak van overgebleven groenten een tapenade
- Avocado met hennepzaad en beetje zeezout
- Banaan op de notenpasta
- Tonijn in olijfolie of in water: Ekoplaza
- Sardientjes: Ekoplaza
- Verse haring
- Gerookte makreel
- Gerookte zalm
- Hollandse garnalen
- Kalkoen of kipfilet
- Verse zeewier tapenade: Ekoplaza
- Zeewier tartaar Marinoe
- Geitenkaas na herstelfase met mate.
Geniet van je heerlijke gezonde maaltijd!
Geef een reactie
Je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.