Psylliumbrood is een heerlijk voedzaam glutenvrij brood. Psylliumvezels houden je darmen gezond en zorgen voor een vlotte stoelgang. Psyllium trekt vocht aan, het is belangrijk om voldoende water hierbij te drinken anders kunnen deze psylliumvezels juist voor verstopping zorgen.
Ingrediënten:
• 80 gram psyllium vezels
• 8 biologische eieren
• 1 ei om het brood mee te bestrijken
• 40 gram amandelmeel
• 2 el gebroken lijnzaad
• 2 el kokosmeel
• 1 rijpe banaan
• 225 g amandelyoghurt
• 2 tl wijnsteen bakpoeder
• Snufje selderij zout of himalayazout
• Zaden en pitten om te garneren
Zo maak je het klaar:
- Mix de eieren, de banaan en de amandelyoghurt in de blender of met de staafmixer.
- Voeg de droge ingrediënten erbij.
- Roer het geheel goed door en laat het deeg even 10 minuten rusten zodat het al het vocht op kan nemen en het een dik wat plakkerig deeg wordt.
- Doe het beslag in een cakevorm.
- Kluts het andere ei en bestrijk het brood hiermee en strooi er wat zaden of pitten overheen.
- Bak het op 180 graden in het midden van de oven ongeveer in ± 70 minuten gaar.
- Keer het brood de laatste 15 minuten even om in de vorm.
- Laat het brood op een rooster afkoelen.
- Je kan het brood maximaal 3 dagen in de koelkast bewaren of je kan het uiteraard ook invriezen.
Geniet van je heerlijke gezonde maaltijd!
Geef een reactie
Je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.