Heerlijke gezonde warme maaltijd met vergeten groenten. Pompoen, koolrabi, ui, knoflook, kipfilet, kruiden en Umeboshi als dip voor bij de kipfilet.
Ingrediënten voor 2 personen, alles biologisch:
- 2 kipfilet van ieder +/- 120 gram
- 1 kleine pompoen
- 1 koolrabi
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- Kruiden: dille, bieslook, tijm, rozemarijn
- MCT-olie
- Kokosolie
- Peper en zeezout
- Kuzu als bindmiddel voor de saus bij de koolrabi
- Umeboshi
- Morga bouillon pasteus
Zo maak je het klaar:
Verwarm de hete lucht oven voor op 190 graden. Was de pompoen en snijd deze in schijven, schil de koolrabi, de ui en de knoflook en snijd deze in blokjes.
Leg de pompoen schijven en de gesneden ui en knoflook in een ovenschaal en voeg hier een scheut MCT-olie over, voeg peper, zeezout, bieslook, rozemarijn en tijm over de groenten en roer het geheel even door elkaar. Zet het in de oven voor ongeveer 15 – 20 minuten. Pompoen moet goed gaar zijn, even checken.
Verwarm ondertussen de kokosolie in de koekenpan en bak hier de kipfilet in. De kipfilet kun je met zout en peper op smaak brengen.
Zet een pannetje met klein beetje water en los hier 2 tl Morga bouillon pasteus in op. Kook de blokjes koolrabi in de bouillon wanneer het gaar is dan giet je de bouillon in een kop en bewaar dit voor het aanmaken van de koolrabi. Laat nog een beetje bouillon achter bij de koolrabi voor het aanmaken met de Kuzu. Zet de pan terug op een laag vuurtje. Los een paar brokjes Kuzu (dit is een bindmiddel) goed op in koud water en voeg dit toe aan de koolrabi. Zo krijg je een mooie saus van de Kuzu samen met de bouillon, je kan nog wat extra bouillon (die je hebt bewaard) toevoegen wanneer je tekort hebt.
Wanneer alles klaar is schep je het op en strooi je nog wat dille over de koolrabi en de pompoen. Voeg wat Umeboshi toe als dip voor je kip.
Geniet van je heerlijke gezonde maaltijd!
Geef een reactie
Je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.