Homemade kokos-amandelyoghurt met granola. Door aan de kokos- en amandelmelk, een banaan, kokosmeel en psylliumvezel toe te voegen ontstaat er een vastere substantie.
Super lekker ontbijtje en zo simpel om te maken.
Het is een heerlijk voedzaam ontbijt en de kokosmeel/vezels en de psylliumvezels zorgen voor een goede darmtransit. Anijs- en venkelzaad ondersteunen de spijsvertering. Kaneel zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel. En de heerlijke homemade granola van noten, pitten en zaden, acaciahoning en zeezout zorgen voor een lekkere knapperige bite.
Ingrediënten:
- 100ml kokosmelk van Terrasana (dit is de beste kokosmelk bevat geen rommel 😉
- 150 ml amandelmelk deze keer van Zonnatura (regelmatig in de aanbieding bij AH)
- 1 banaan
- 1 tl anijszaad
- 1 tl venkelzaad
- 1 tl kokosrasp
- 1 el psylliumvezels
- 1/2 el kokosmeel van Aman Prana
- Noten, pitten, zaden naar keuze. Varieer hier ook in!
- 1 tl kaneel poeder
- 1 tl acaciahoning
- snuf zeezout
Tip: je kan de kokosmelk van Terrasana in 200ml of 400ml kopen. Wanneer je het niet in 2 dagen opmaakt kun je het ook invriezen. Ik gebruik de siliconen ijsblokjes vormen van ZOKU
Zo maak je het klaar:
- Doe nummers 1 t/m 8 bij elkaar in de blender.
- Zet een klein koekenpannetje op het vuur (vuur op een medium/hoge stand) en doe hier de noten, pitten en zaden naar keuze in.
Bv: ongebrand en ongezouten cashew, hazelnoten, amandelen, sesamzaad en pompoenpitten. Af en toe even omschudden. Wanneer je hennepzaad raad ik je aan om dit pas toe te voegen als je het vuur uit doet. Wanneer de pompoenpitten gaan ploppen dan doof je het vuur en doe je 10, 11, 12 erbij en roer het geheel nu door elkaar. - Doe de shake in een kom en garneer met pecannoten, macadamianoot en de homemade granola.
Geniet van je heerlijke gezonde maaltijd!
Geef een reactie
Je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.