De triggervrije broden zijn rijk aan eiwitten. Combineer het met een salade of een groentesoep, of groene smoothie.
Benodigdheden voor 1 brood. Hier haal je ongeveer 20 sneetjes brood uit.
- 200 g amandelmeel
- 100 g pompoen- of zonnebloempitten
- 60 g kokosmeel
- 40 g hennepzaad
- 40 g chiazaad vooraf malen met vijzel of in koffiemolen
- 20 g psylliumvezel
- 500 g amandelyoghurt
- 6 biologische eieren
- Snufje Himalaya zout
- 20 g wijnsteenbakpoeder
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht) indien niet aanwezig op 200 graden (onder en boven warmte)
- Meng de eieren met amandelyoghurt en het bakpoeder tot gladde massa
- Voeg zout naar smaak toe
- Weeg in een tweede kom de droge ingrediënten en meng ze goed door elkaar
- Roer aansluitend met de mixer de droge ingrediënten door het amandelyoghurt-ei mengsel
- Zorg dat alles goed gemengd is en laat het deeg 10 minuten staan
- In deze tijd gaat de psylliumvezel binden met het vocht uit het deeg
- Bak het brood in 60 minuten af
- Vet de broodbakvorm (of cakevorm 24 cm) in met olie of gebruik bakpapier
Dit heerlijke triggervrije broodrecept is volledig glutenvrij! Het zit boordevol vezels die helpen je darmen gezond te maken en te houden. Het is rijk aan gezonde vetten en het bevat lekker veel eiwitten. Heel eenvoudig om te maken. Door de hoeveelheid pitten en zaden bevat het brood meer koolhydraten. Het is een heerlijk brood om mee te variëren, het bevat minder koolhydraten dan een gewone boterham en is natuurlijk een stuk gezonder.
Laat het vers gebakken brood eerst even afkoelen en snijdt er 18-20 sneetjes brood van. Je kan een paar broodjes in een afgesloten trommel 1 week in de koelkast bewaren en de rest kun je invriezen.
Geniet van je heerlijke gezonde maaltijd!