Heb jij sterke drang om oneffenheden in je huid continu te verwijderen?
Blijf je net zolang pulken en krabben aan plekjes tot het een wondje is geworden? Vervolgens pulk je weer aan het korstje wat de dagen erna ontstaat, de wel bekende vicieuze cirkel.
Helaas zal je ook ervaren dat er door dit gepulk en gekrab (blijvende) littekens kunnen ontstaan.
Dermatillomanie, Skin Picking dwangmatig krabben pulken aan huid:
- Dermatillomanie
- Excoriatiestoornis
- Skin picking disorder
- Acne Excoriée
- Acne Excoriée des Jeunes Filles
- Huid pulk stoornis
Geobsedeerd door huidaandoening dwangmatig krabben aan de huid bestaat in 2 vormen:
- Milde vorm: Werkelijk Acne aanwezig
- Ernstige vorm: Ingebeelde Acne
Heb jij last van deze milde vorm en is er werkelijk Acne aanwezig?
Pulk jij dwangmatig, uit verveling, of ongemerkt tijdens het studeren aan je puistjes of ga je regelmatig voor de spiegel staan om alle pukkeltjes eens uit te drukken?
Gevolg:
- Vervolgens baal je enorm, want je hebt je acne alleen maar erger gemaakt.
- Hierdoor ontstaan er juist ontstekingen en rode plekken, korstjes, littekens.
- Ontevreden met je uiterlijk van de huid en om dit te verdoezelen gebruik je veel foundation of poeder.
Door het gebruik van de verkeerde foundation of poeder verstop je je poriën. Hierdoor verergert je ACNE en word je huidaandoening dus nog erger. Je kan wel foundation gebruiken, maar dan wel de juiste! Wil je advies? Vul dan hieronder het contactformulier in.
Dwangmatig krabben en pulken aan huid kan ervoor zorgen dat je in devwel bekende vicieuze cirkel terecht komt. Het wordt het obsessie.
Door deze vicieuze cirkel levert je huidprobleem je een hoop stress en onzekerheid. Hierdoor produceert je lichaam automatisch meer cortisol, dit stimuleert helaas weer de ontstekingen in je lichaam en dus in je huid……resultaat meer ACNE!
Lees hier meer over STRESS & ACNE in dit BLOG, klik hier.
Tevens ga je door stress ook weer meer aan je huid pulken……..
Dermatillomanie, Skin Picking dwangmatig krabben pulken aan huid
Wat kun je hieraan doen?
- Belangrijk om je hiervan bewust te zijn en een goeie ACNE SPECIALIST bij jou in de buurt te zoeken of als je in de buurt van Haarlem woont een afspraak bij mij te maken, zodat ik de puistjes en mee-eters op een correcte manier voor je kan verwijderen, zonder dat je er littekens aan over houdt. Mocht je op afstand door mij geholpen willen worden is dit ook mogelijk, stuur dan een e-mail net het contactformulier onderaan deze pagina.
- Draag dunne katoenen handschoentjes zodat je niet je huid kan open krabben.
- Leer jezelf af om aan je huid te pulken, koop een stress balletje of iets anders waar je aan kan pulken, knijpen etc. wanneer je aan het studeren bent.
- Vraag aan je ouders, vriendinnen etc. of ze je erbij willen helpen als ze zien dat je weer aan je huid zit.
- Gebruik de juiste producten en juiste foundation, zodat je huidaandoening niet nog erger wordt.
- Knip je nagels kort.
- Laat mij (dé Acne Specialist en huidcoach) je helpen om deze slechte gewoonte te doorbreken en je acne onder controle te krijgen. Samen gaan wij werken aan een mooie stralende huid vrij van ACNE.
- Heb je al van alles geprobeerd en heb je professionele hulp nodig? Raadpleeg dan Stichting IMET: Instituut voor Mentaal-Emotieve Training; Klik hier voor meer info.
Dermatillomanie, Skin Picking dwangmatig krabben pulken aan huid kan ook in ernstige vormen aanwezig zijn. Hierbij is er geen ACNE aanwezig is, maar wordt de huid wel opengekrabd.
Wat kun je doen als je iemand kent die dit doet?
Deze aandoening komt vooral voor bij jonge meisjes, vandaar ook de naam: Acne Excoriée des Jeunes Filles, dit betekent: Opengekrabde acne bij jonge meisjes.
Meestal gaan hier psychische klachten mee gepaard. Ze staan vaak uren voor de spiegel en zijn nooit tevreden met hun uiterlijk en gaan uit deze ontevredenheid hun huid kapot maken.
Belangrijk om als ouder dit op te merken en hier iets aan te doen, want het kan zulke erge vormen aannemen waardoor er blijvende littekens aan de huid onnodig worden veroorzaakt! Zoek hiervoor deskundige hulp. Raadpleeg IMET Stichting, zij kunnen je verder helpen. Klik hier voor meer info.
Geef een reactie
Je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.